Ziraat Bankası Traktör Kredisi

 Pek çok banka farklı alanlarda müşterilerine kredi vermekte olup bu krediler ile birlikte kişilerin işlemlerini kolay bir şekilde yapabilmesini mümkün kılmaktadır. Verilen kredilerden bir tanesi olan Ziraat Bankası traktör kredisi, Ziraat Bankası tarafından tarımla uğraşan kişilere sunulmaktadır. Ekipman desteği olarak yapılan bu desteğin çeşitli amaçları ve hedefleri bulunmaktadır. Bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretimi / avcılığı hususlarında tarımsal üretim yapmakta olan gerçek / tüzel kişi üreticilerin bahsi geçen tarımsal üretimleri ile alakalı ve kapasiteleriyle entegre tarımsal mekanizasyon alet ve makinesi alımı için sunulan krediler, ekipman desteği şeklinde bu alanlarda iş yapan kişilere sunulmaktadır.

Ekipman desteği olarak sunulan kredilerden bir tanesi olan traktör kredisi için kişilerin gerekli belgeler ile birlikte Ziraat Bankası şubelerine giderek başvuru yapması gerekmektedir. Peki Ziraat Bankası traktör kredisi şartları nelerdir? Kişilerin bu hususta bilmesi gerekenler nasıl özetlenebilir?

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Şartları

Ziraat Bankası tarafından sunulan traktör kredisinin pek çok özelliği bulunmaktadır. Bu özelliklerden bir tanesi, yeni ve kullanılmamış traktörlerin kredilendirilmesi şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Kişilerin belirli şartlara sahip olması durumunda başvurabileceği bu kredi, oldukça avantajlıdır. Biraz önce de belirtildiği gibi kişilerin Ziraat Bankası traktör kredisi şartları konusunda uygun olması ve bu şartları yerine getirmesi durumunda krediye başvuru yapması gerekmektedir.

Traktör Kredisi için Gerekli Belgeler

Kişilerin bu krediden faydalanabilmesi için çeşitli evraklara sahip olması gerekmektedir. Ziraat Bankası traktör kredisi başvuru için gerekli evraklar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Gerçek Kişiler için:

  • Kişinin nüfus cüzdanı
  • Çiftçi belgesi / ÇKS belgesi
  • Krediye karşılık gösterilebilecek teminatlara dair belgeler
  • Bilanço usulüne göre faaliyet göstermekte olan işletmelerden son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu
  • Tarımsal işletmeyi teşvik edici belgeler (kira kontratı, tapu kaydı vb.)

Tüzel Kişiler için:

  • Oda kayıt belgesi
  • Çiftçi belgesi / ÇKS belgesi
  • Vergi levhası
  • Tüzel kişilik ana sözleşmesinin yayımlandığı Ticaret Sicili Gazetesi
  • Tüzel kişiliği temsil etme konusunda yetkili kişilerin, temsil yetkisine dair kararlar ve noter onaylı imza sirküleri
  • Tarımsal işletmeyi teşvik edici belgeler (tapu kaydı, kira kontratı vs.)
  • Yeni kurulan tüzel kişilikler için kuruluş ve / veya son yıla ait olan, diğerlerinde ise minimum son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu
  • Krediye karşılık olarak gösterilebilecek teminatlara dair belgeler

Yukarıda sıralanmış olan belgeler ile birlikte kişilerin kredi başvurularını gerekli adımlara uyarak yapması gerekmektedir.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Oranları

Ziraat Bankası tarafından sunulan traktör kredisine başvurmak isteyen kişiler, bu kredi kapsamındaki kredi oranlarını merak etmektedir. Ziraat Bankası traktör kredisi oranları oldukça avantajlıdır. Traktör kredisi ile ilgili faiz oranları ile ilgili şu bilgilerin verilmesi mümkündür:

  • Yerli üretim traktör almak isteyen kişi %0,416 faiz oranı ile birlikte kredi kullanacaktır. Bahsedilen kredi 72 ay vadeli olarak kullandırılacaktır.
  • Yabancı marka traktör alımlarında ise kredi oranı %0,62 olarak belirlenmiştir. Kişi, 72 ay vade ile bu krediden faydalanabilmektedir.

Fakat güncel faiz oranları için kişinin Ziraat Bankası şubelerine gitmesi ve güncel faiz oranlarını öğrenmesi gerekmektedir.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası traktör kredisi hesaplama konusunda iki ayrı hesaplama örneği verilebilir. Çünkü yerli üretim traktör ile yabancı marka traktörlerin kredi faiz oranları arasında farklar bulunmaktadır. Buna göre;

  • Yerli üretim traktör için çekilecek 200.000,00 TL değerindeki kredinin faiz oranı %0,41’dir. Kredinin taksit sayısı 72 aydır ve taksit tutarı ise aylık 3.305,52 TL’dir. Kişinin faizi ile birlikte ödeyeceği kredi tutarı ise 237.997,65 TL’dir.
  • Yabancı marka traktör için çekilecek 200.000,00 TL değerindeki kredide faiz oranı %0,62; taksit sayısı 72 ay ve taksit tutarı ise aylık 3.452,21 TL’dir. Kişinin faizi ile beraber ödeyeceği kredi tutarı ise 248.559,45 TL’dir.

Ziraat Bankası traktör kredisi, faiz oranları nedeni ile oldukça avantajlı bir kredidir. Pek çok kişi bu krediye büyük bir ilgi duymakta ve bu krediden faydalanmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olan Kişi Yurtdışına Çıkabilir mi

Müfettiş Maaşları Ne Kadar? (Güncel)

Ziraat Bankası Dul ve Yetim Konut Kredisi Nasıl Alınır?