Enpara Hesabım Neden Kapatıldı? Nasıl Açabilirim

 

Enpara Hesabım Neden Kapatıldı? Nasıl Açabilirim (Hızlı Çözüm)

Türkiye’nin ilk şubesiz dijital bankası olan Enpara, 2012 yılında Finansbank tarafından kurulmuştur. QNB Finansbank altında faaliyetlerini sürdürmekte olan Enpara’nın şube kodu 3663 olarak karşımıza çıkmaktadır. QNB Finansbank, müşterilerinin şubelerine gitmeden çeşitli işlemlerini gerçekleştirebilmesini mümkün kılmak amacı ile Enpara’yı kurmuştur. Enpara sayesinde QNB Finansbank, müşterilerine yüksek faiz kredileri sunmakta ve onların kolay bir şekilde kredi çekebilmelerini olanaklı hale getirmektedir.

Birçok avantaja sahip olan Enpara ile ilgili müşteriler çeşitli sorular sormakta olup bu soruların cevaplarını merak etmektedir. Bu sorulardan bir tanesi “Enpara hesabım neden kapatıldı? Nasıl açabilirim?” şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Kapanan Enpara hesabının açılması için gerekli adımların uygulanması oldukça önemlidir. Peki Enpara hesabına niçin bloke koyulur? Müşteri bloke konulmuş bir hesabı nasıl açabilir? Enpara tarafından bloke konulmuş bir hesabın açılması için uygulanması gereken adımlar nelerdir?

Enpara Hesabıma Bloke Koydu

Enpara tarafından çeşitli dönemlerde Enpara hesaplarına bloke koyma, kısıtlama gibi işlemler yapılmaktadır. Birçok insan Enpara hesap blokesi ile ilgili birçok hususu merak etmektedir. Bu konu ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan QNB Finansbank, hesapların bloke edilmesinin sebeplerinden bir tanesinin, hesaplar üzerinde çok fazla girdi ve çıktı yapıldığı olduğunu söylemiştir. Yani Enpara, kişilerin hesaplarında çok fazla giriş ve çıkışlar olduğu zaman otomatik olarak kişilerin hesaplarını ya kısıtlar ya da bloke eder.

Sistem tarafından bloke edilen ya da kısıtlanan hesaplar üzerinden kesinlikle para çekme ve para yatırma işlemleri yapılamamaktadır. Bu nedenle kişilerin hesapları üzerindeki blokeleri ya da var olan kısıtlamaları kaldırmaları gerekmektedir. Müşteriler, hesapları üzerinde yer alan blokelerin kaldırılma işlemi yapılana kadar hesapları üzerinden para transfer işlemlerini gerçekleştirememektedir. Bu sebeple biraz önce de ifade edildiği gibi hesap üzerinde yer alan blokenin kaldırılması gerekmektedir.  Enpara hesap bloke kaldırma adımlarının uygulanabilmesi için kişilerin müşteri hizmetlerini araması ve hesapları üzerinde bulunan sorunu bildirmesi gerekmektedir. Fakat müşterilerin müşteri hizmetleri dışında da kullanabilecekleri yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler;

  • Enpara mobil uygulama ile bloke kaldırma
  • QNB Finansbank’ın ilgili şubesine giderek bloke kaldırma

Şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Enpara Hesap Bloke Kaldırma

Müşterilerine şubesiz bankacılık hizmeti sunmakta olan ve yapılan işlemler için masraf almayan Enpara, bazı durumlarda kişilerin hesaplarına bloke koymakta ve onların para çekme ve yatırma işlemlerini gerçekleştirmesini engellemektedir. Birçok kişi bu durumdan şikayetçi olup bloke kaldırma işlemlerini uygulamak istemektedir.

Enpara hesap blokesi, hesap üzerinde çok fazla giriş ve çıkışlar olduğu zaman sistem tarafından otomatik bir şekilde uygulanmaktadır. Bloke olan hesap üzerinde kişiler para çekme ya da yatırma işlemlerini yapamaz. Bu nedenle kişilerin Enpara hesap bloke kaldırma işlemlerini yapması gerekmektedir. QNB Finansbank şubeleri üzerinden bloke kaldırma işlemlerini gerçekleştirmek mümkündür. Kişilerin nüfus cüzdanları ile birlikte sim kartı kayıtlı olan şubeye gitmesi ve burada gerekli adımları uygulaması gerekmektedir.

Bunun yanı sıra kişiler Enpara mobil üzerinde de bloke kaldırma yapabilmektedir. Fakat bunun için mobil uygulamanın akıllı telefona indirilmesi gerekmektedir. Uygulamanın yüklenmesi sonrasında kişiler uygulamaya giriş yapmalı ve ardından sol menüde bulunan “ayarlar” kısmından bloke kaldırma işlemlerini gerçekleştirmelidir. Bloke kaldırma konusunda başvurulacak bir diğer yöntem de müşteri hizmetleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişiler, müşteri hizmetleri ile iletişim kurarak da hesapları üzerinde yer alan blokeleri kaldırabilmektedir. İlgili numarayı arayan kişi, yapmak istediği işlemi seçmeli ve ardından gerekli adımları uygulamalıdır.

Enpara Müşteri Hizmetleri

Enpara müşteri hizmetleri, kişilerin var olan sorunlarını aktarabildikleri ve sorunların çözümü konusunda yardım alabildikleri bir hizmettir. Bloke kaldırma işlemlerini uygulamak isteyen kişiler 0850 222 36 63 numaralı müşteri hizmetlerini aramalı ve uygulanması gerekli adımları talimatlar doğrultusunda yerine getirmelidir. Arama sırasında kişilere sunulan menüler içerisinde yer alan Enpara bloke kaldırma menüsü seçilmeli ve blokenin kaldırılması sağlanmalıdır. Kişiler bu sayede hesapları üzerinde var olan blokeleri kaldırarak hesaplarını aktif bir şekilde kullanmaya devam edebilmektedir.

Bu yazımız dışında google arama motorunda en çok sorulan soruları şöyle sıralayabiliriz; Enpara hesabına haciz gelir mi, Enpara müşteri hizmetleri numarası nedir, Enpara hesap bloke kaldırma ve Enpara cep şubesi kullanımınıza kapalıdır hatası.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olan Kişi Yurtdışına Çıkabilir mi

Müfettiş Maaşları Ne Kadar? (Güncel)

Ziraat Bankası Dul ve Yetim Konut Kredisi Nasıl Alınır?