Pandemi Döneminde Destek Kredisi Veren Bankalar

Pandemi Döneminde Destek Kredisi Veren Bankalar 

Dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeni ile ekonomik sıkıntılar da gün geçtikte artmış durumda. Bu ekonomik sıkıntılar nedeni ile insanlar faiz oranları düşük krediye ihtiyaç duyuyor. Bazı bankalar düşük faiz oranları ile vatandaşlara uygun koşullarda kredi desteği sağlıyor. Vatandaşlara verilen kredi desteği 10 bin TL'ye kadar çıkıyor. Pandemi destek kredisi veren bankalar Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bank.  

Pandemi Döneminde Hangi Destek Kredileri Veriliyor? 

Pandemi sürecinde verilen destek kredisi vatandaşların pandemi döneminde ihtiyaçlarını karşılamak üzere destekleme amaçlı olarak verilen bir kredi türüdür.  Koronavirüs salgını ile birlikte ekonomide oluşan olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için vatandaşlara 10 bin TL'ye kadar kredi imkânı sunuluyor. Pandemi döneminde destek kredisi 36 ay vadeli olarak vatandaşlara veriliyor. İnternet ortamında şartları karşılayan vatandaşların başvuruları sonucunda bankalar tarafından müşterilere destek kredisi veriliyor. Pandemi destek kredisi başvurusu işlemleri, bankaların internet ya da mobil uygulamaları üzerinden yapılabiliyor.  

Ayrıca şubelere bizzat giderek de bu işlem gerçekleştirilebiliyor. Pandemi döneminde destek kredisi almak için bazı şartlar vardır. Bu şartlara uygunluğununuz halinde pandemi destek kredisi alabiliyorsunuz. Gelir durumunuza göre seçmiş olduğunuz banka ile pandemi kredisi işlemleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca ne kadar kredi alabileceğinizi de müşteri destek biriminden öğrenmeniz mümkün. Koronavirüs salgını yaygın olduğu pandemi nedeniyle müşterilerinin nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyen bankalar ile iletişime geçip düşük faizli kredi desteğinden faydalanabilirsiniz.   

Pandemi Dönemi Destek Kredisi Ne Kadar Veriliyor? 

Pandemi döneminde vatandaşlara destek amaçlı 10 bin TL'ye kadar Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası destek kredisi veriyor. Bu kredi türü 36 ay vade ve 6 ay geri ödemesiz bir şeklinde veriliyor. Pandemi dönemi destek kredisi başvurusu, bankalar tarafından kısa mesaj ile bildiriliyor. 36 ay vadeli ve 6 ay ödemesiz olarak yapılan destek kredisi başvurusu sonucu için şubeye bizzat gidilebilir. Bunun dışında müşteri kimlik numarası ve şifre bilgileri ile sisteme girilerek destek kredisi başvurusu hızlı bir şekilde öğrenilebilir. 

Pandemi Destek Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır? 

Pandemi döneminde destek kredisi veren bankalara başvuru yapmak için banka internet şubesine giriş yapmanız gerekiyor. Halkbank kredi başvurusu için başvuru, bireysel kredi başvurusu, kredi tür adımlarını takip ederek tıklıyorsunuz. Ardından tüketici kredisi, kredi alt türü adımlarını takip ederek pandemi destek kredisi başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Mobil şube ile pandemi destek kredisine başvuru yapmak için başvur, kredi başvurusu, kredi türü adımlarını izlemeniz gerekiyor. Tüketici kredisi, kredi alt türü, bireysel temel ihtiyaç kredisi adımlarını izleyerek pandemi destek kredisi başvurusunda bulunmanız mümkün.  

Vakıfbank Pandemi Dönemi Destek Kredisi Başvurusu 

Pandemi dönemi destek kredisi başvurusu için Vakıfbank'a SMS ile başvuru yapabiliyorsunuz. Destek kredisi için müşterilere özel olarak sunulan fırsatları kaçırmadan tercih ettiğiniz bankadan destek kredisi almanın mümkün. Mobil uygulama internet şubesi ya da oturduğunuz yerden kredi destek kampanyaları hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.   

Tercih etmiş olduğunuz bankanın 7 gün 24 saat müşteri hizmetlerinden yardım edebilirsiniz. Vade farkı oranı ve taksitlendirme sayılarını öğrenmeniz mümkün. Destek kredi limitini öğrenerek promosyonlar dâhilindeki kredi desteği avantajından faydalanabilirsiniz. Bankaların sunmuş olduğu şube uygulaması müşteri destek birimi SMS ve başvuru sonuç bildirim hizmetlerini kullanmanız mümkün.  

Pandemi Destek Kredisini Kimler Alabilir? 

Pandemi destek kredisi, temel ihtiyaç desteği, kira, fatura ödemeleri,  finansmanın sağlanması için aylık geliri 5.000 TL altında olan vatandaşlara veriliyor. Açık takip kaydı bulunan kişiler, açık karşılıksız çeki olanlar krediden yararlanamıyor. Ayrıca açık protestolu senet bulunan hane ya da hane halkı eşlerinden biri kredi kullanmışsa diğeri kullanamaz. Hazine ve maliye bakanlığının bildirimine göre aylık geliri 5.000 lira altında olan vatandaşlar için temel ihtiyaç kredisi veriliyor. Bu kredi 10 bin liraya kadar düşük maliyetli bir kredi türü. 

Temel İhtiyaç Kredisi Nasıl Kullanılır? 

Temel ihtiyaç kredisi başvurusu yapan vatandaşlar olumlu sonuç aldıktan sonra SMS yoluyla bilgilendiriliyor.  Ardından bankaların mobil uygulamaları üzerinden kredi aktif hale geliyor. Kredisi onaylanan vatandaşların kredinin aktif hale getirilmesi için şu hususları uygulaması gerekir. Uygulamalardaki ihtiyaç kredisi sekmesine tıklanır. Ardından temel ihtiyaç kredisi seçilir. Sonrasında talep edilen miktarı ve vade sayısını seçmelisiniz. Ardından devam sekmesine tıklayarak işlemi sonuçlandırıyorsunuz.  

Temel İhtiyaç Kredisi Geri Ödemesi Nasıl Yapılıyor? 

Vatandaşların en çok ilgilendikleri konular arasında kredinin geri ödemesini nasıl yapılacağı konusudur. 5.000 Lira kredi için ilk 6 ay geri ödeme olmuyor. Sonrasında ise 30 ay boyunca 188 Lira ödeniyor. 7.500 Lira kredi alan vatandaşlar ilk 6 ay ödeme yapmıyor. 6 ay sonrasındaki süreçte 30 ay boyunca 282 lira ödeniyor. 10.000 Lira kredi alan vatandaşlar ise yine ilk 6 ay geri ödeme yapmıyor. Sonrasında 30 ay süre boyunca 376 lira ödeniyor. Pandemi sürecinde destek kredisi almak isteyen vatandaşların kredi başvurusu 3 iş günü içerisinde tamamlamıyor.  

  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olan Kişi Yurtdışına Çıkabilir mi

Müfettiş Maaşları Ne Kadar? (Güncel)

Ziraat Bankası Dul ve Yetim Konut Kredisi Nasıl Alınır?