Öğrenciler İçin En Uygun Kredi Kartı Veren Bankalar

 

Öğrenciler İçin En Uygun Kredi Kartı Veren Bankalar

Bilineceği üzere hemen hemen her bankanın öğrenciler için özel olarak düşünülerek üretilmiş kredi kartları bulunmaktadır. Bu bağlamda özellikle bazı bankaların sağladığı imkân ve olanaklarla daima maddi zorluk içerisinde olan öğrencilere bir takım ayrıcalıklar verdiği de bilinmektedir. Özellikle büyük ve Türkiye çapında faaliyet gösteren bankaların öğrenciler için en uygun kredi kartı verme konusunda rekabet içerisinde olması, öğrencilere özel olarak üretilen bu kartların kart aidatı, işlem ücreti, yıllık kart aidatı, asgari ödeme oranı ve taksitlendirme gibi pek çok seçenek üzerinden öğrencilerin avantaj elde etmesini sağlamaktadır. Öğrenciler için en uygun kredi kartı veren bankalar hangileridir? 

Öğrenciler düzenli olarak bir gelirleri olmayan buna karşın maddi olanak elde etmesi zorunlu olan bir toplumsal katmandır. Dolayısıyla öğrencilere sağlanan kredi kartları bankalar tarafından çoğunlukla 1.000 TL limit ile belirlenirken, aylık ya da yıllık kart aidatı alınmıyor olmasının yanı sıra pek çok alışveriş merkezi ve benzeri alanlarda da öğrencilere özel indirimler uygulanmaktadır. Bu kapsamda bankaların birbiri ile içerisinde yarışıyor olması en çok öğrencilerin işine yarıyor olmakla birlikte öğrenciler için en avantajlı kartlar veren bankalar var olan rekabeti sürdürmektedir.  

Öğrenciler için en avantajlı kredi kartı veren bankalar genel hatlarıyla şu şekildedir:  

  • Yapı KrediPlay Kart  
  • İş Bankası: İş’te Üniversiteli  
  • Akbank: Exi-26 Öğrenci Kartı  
  • Ziraat Bankası: Genç. BankKart 
  • Garanti Bankası: Bonus Genç Kart 
  • Vakıfbank: Like Kart 
  • TEB: ÜniversiteTEB Öğrenci Kartı  

Bu kredi kartı imkanlarının dışında gençlere ve üniversite öğrencilerine özel kredi kartı veren başka bankalarda bulunuyor olmakla birlikte en çok ilgi ve rağbet gören kartlar bu şekildedir. Aynı zamanda bu kartların bankalardan talep edilebilmesi için de bazı şartlar bulunmaktadır.  

Öğrenciler İçin En İyi Kredi Kartı Hangisi

Öğrenciler için en iyi kredi kartı hangisi olacağı konusunda karar verilmeden önce öğrencilerin temkinli olarak davranması ve dikkatli olması gereken bir durum bulunmaktadır. Üniversite öğrencileri için özel olarak tanımlanmış bu kartların bankalar aracılığıyla talep edilebilmesi için genel bazı kurallar bulunmaktadır. Bu kapsamda kurallar çerçevesinde başvuru yapılabilmektedir.  

Öğrenciler için en iyi kredi kartı veren bankaların genel şartları şu şekildedir:  

  • 18-26 yaş aralığında bulunuyor olunması  
  • Türk vatandaşı olmak  
  • Tüketici sözleşmesi ve banka tarafından sağlanan diğer özel sözleşmelerin imzalanması  
  • Nüfus cüzdanı, pasaport ya da sürücü belgesi fotokopisi  
  • Öğrenci olduğunun kanıtlanması adına öğrenci belgesi  

Gibi temel belge ve benzeri bilgiler öğrencilerden talep ediliyor olmakla birlikte bu belgelerin bir kısmı banka tarafından da kolaylıkla sağlanmaktadır.  

En Kolay Kredi Kartı Veren Banka Hangisi

Öğrenciler için özel olarak düşünülerek üretilmiş olan kredi kartlarının dağıtılması konusunda hemen hemen her banka eşit şartlarda gözetim ve denetim yapıyor olsa da bazı bankalar bu tarz kartların dağıtımı konusun daha cömert davranmaktadır. Özellikle listede yer almayan Denizbank, Finansbank gibi bankaların yanı sıra Ziraat Bankası da öğrencilere özel olarak tanımlanabilen kredi kartlarını verme konusunda son derece cömerttir. Özellikle Ziraat Bankası öğrenci bursu ya da kredi alan hemen hemen her öğrenciye öğrencilere özel kredi kartı kapsamında Genç Kart verebilmektedir. Bu konuda aranan genel şart ise belirtilmiş olduğu gibi öğrencilerin aylık olarak eline geçen burs ve kredi miktarıdır.  

Hangi Kredi Kartı Daha Avantajlıdır 

Öğrenciler için en uygun kredi kartı veren bankalar arasında şüphesiz Yapı ve Kredi Bankası ile İş Bankası diğerlerine nazaran daha fazla dikkat çekmektedir. Hem bu bankaların genel işleyiş tarzının kamusal alana yönelik olması hem de öğrencilere özel olarak vermiş oldukları kredi kartlarına gösterilen yüksek talep bu bankaların ön plana çıkması konusunda en önemli etkenlerdir.  

Dolayısıyla öğrenciler için en avantajlı kredi kartı veren bankalar arasında Yapı Kredi Bankası tarafından verilen Play Kart ve İş Bankası tarafından verilen İş’te Üniversiteli kartları tamamen aylık ya da yıllık kart aidatı istemiyor olmalarından dolayı daha avantajlı görülmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olan Kişi Yurtdışına Çıkabilir mi

Müfettiş Maaşları Ne Kadar? (Güncel)

Ziraat Bankası Dul ve Yetim Konut Kredisi Nasıl Alınır?