Kredi Kartımı Yurtdışında Kullanabilir miyim

Kredi Kartımı Yurtdışında Kullanabilir Miyim? 

Kredi kartımı yurtdışında kullanabilir miyim konusu yurtdışına çıkacak kişiler tarafında merak edilen konular arasında yer almaktadır. 

Kredi kartımı yurtdışında kullanabilir miyim sorusu yurtdışına gidecek olan ve orada kredi kartını kullanacak kişiler tarafından merak edilen konular arasında yer almaktadır. Ülkemizde kullanılan kredi kartlarının alt yapısı genel olarak Mastercard ya da Visa uyumludur. Bu nedenle diğer ülkelerde de kredi kartını kullanmak mümkündür. Ancak farklı bir altyapıya sahip kredi kartı var ise bunun için önceden bir araştırma yapmak gerekebilmektedir.  

Kredi kartını yurtdışına açma işlemleri de oldukça kolay olmaktadır. Bunun için yapılması gereken basit adımlar bulunmaktadır. 

  • Internet bankacılığına giriş yapılır ve kredi kartı ayarlarına girilerek düzenlenir. 
  • Telefon bankacılığı ile talep oluşturulabilir. 
  • Şubeye giderek talep oluşturulabilir. 

Yurtdışında Kredi Kartı Kullanmak Güvenilir Mi? 

Kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de yurt dışında kullanım güvenli mi sorusudur. Ancak burada tehlike yurt içi kadardır. Herhangi bir sıkıntı durum olduğu düşünülür ise mutlaka banka ile görüşmek gerekmektedir. Kart ile ilgili alınabilecek tüm tedbirler bu şekilde alınabilmektedir. 

Bunların yanında kopyalama ya da bilgi dışında kullanım fark edilirse yine en iyi yol banka ile iletişime geçmektir. Bu şekilde kart işleme kapatılacak ve kullanımı mümkün olmayacaktır. Bu işlemler ile birlikte yurtdışında güvenli kredi kartı kullanımı sağlanmış olmaktadır. 

Kredi ve kredi kartı borcu olan kişi yurtdışına çıkabilir mi 

Yurtdışında Banka ATM’si Kullanılabilir Mi? 

Merak edilen diğer konulardan bir diğeri de yurtdışında ATM kullanılabilir mi sorusudur. Ancak burada altyapı değil, banka devreye girmektedir. Çünkü bankanın o ülkede ATM’si var ise ancak o zaman çekim yapılabilmektedir. Ancak bankanın ATM’si yoksa bile çekim yapmak mümkün olmaktadır.  

Kartın altyapısını destekleyen bir başka banka ATM’si üzerinden komisyon ile çekim yapmak mümkündür. Bu sayede kredi borcu ve diğer işlemler yapılabilmektedir. Bankanın hangi yurtdışı bankalar ile anlaşmalı olduğu ise, kendi bankanızın internet sitesinde bulunacaktır. 

Yurtdışı Harcamaları Ekstreye Ne Kadar Etki Eder? 

Yurtdışında kredi kartı kullanımlarının en çok merak edilen konularından biri de ay sonunda ekstreler olmaktadır. Bunun için harcama yapılan tutarın hangi para biriminden yansıtılacağı seçilmelidir. Bu sayede harcanan tutarlar belirlenen para birimine göre ay sonunda hesaplanır. Ancak genelde Türk Lirası tercih etmek daha karlı olmaktadır. 

Yapılan harcamalar alışveriş yapılan ülkenin para birimine göre hesaplanır ise döviz kuru dikkate alınmaktadır. Bunun yanında alınacak komisyonda yine bu ülkenin para birimine göre alınacaktır. Bu nedenle Türk Lirası tercih etmek daha yararlı olacaktır. 

Bunların yanında her bankanın farklı faiz oranları ile birlikte komisyon oranları bulunmaktadır. Bu nedenle Türk Lirası cinsinden istemek daha yararlı olacaktır. Bu sayede yurtdışında kredi kartı ile alışveriş hesap özeti daha az maliyetli olabilmektedir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olan Kişi Yurtdışına Çıkabilir mi

Müfettiş Maaşları Ne Kadar? (Güncel)

Ziraat Bankası Dul ve Yetim Konut Kredisi Nasıl Alınır?