Kredi Kartı Aidatı İade Başvurusu Nasıl Yapılır

 

Kredi Kartı Aidatı İade Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Birçok banka, kredi kartı kullanan müşterilerinden kart aidatı almakta, kredi kartı kullanan pek çok insan ise bu durumdan şikayetçi olup kredi kartı aidatı iade başvurusu işlemleri yapmaktadır. 
Her yıl belirli miktarlarda alınan bu aidatlar, kişilerin sıkıntı yaşamasına neden olmaktadır. Bilindiği gibi günümüzde pek çok kişi kredi kartı üzerinden alışveriş yapmaktadır. Fakat birçok banka tarafından yılın belirli zamanlarında alınan kredi kartı aidatı, çeşitli durumlarda iade edilebilmektedir. 

Kişilerin kredi kartı aidatı başvurusu yapabilmesi için çeşitli şartları yerine getiriyor olması gerekmektedir. Belirlenmiş olan kriterleri yerine getiren kişiler, başvuru adımlarına uygun bir şekilde hareket ettikleri takdirde ödedikleri kart aidatını geri alabilmektedir. Peki kredi kartı aidatı geri alınabilir mi? Aidatın geri alınması mümkün ise eğer bunun için hangi yöntemlerin uygulanması gerekmektedir?  

Kredi Kartı Aidatı Geri Alınabilir mi? 

Kişilerin kullandıkları kredi kartları için yılın belirli zamanlarında belirli tutarlar dahilinde ödedikleri kredi kartı aidatı, pek çok insanın gündeminde yer alan konulardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kredi kartı kullanıcılarının çoğu her yıl kredi aidatı vermek istemedikleri için bu aidatların geri iade edilip edilmediğini merak etmektedir. Kredi kartı aidatı geri alma, banka ve müşteri arasında müzakerenin sağlanması durumunda mümkün olduğu bilinmektedir. Ödenen aidatların geri alınabilmesi için bazı adımların uygulanması gerekmektedir. Bu şekilde kişiler, kredi kartı aidatı olarak ödedikleri bedelleri geri alabilmektedir.

Kredi Kartı Aidatı İade Başvuru Dilekçesi 

Kişilerin kredi kartı aidatını geri alabilmesi için çeşitli yöntemlerden birini uygulaması gerekmektedir. Kişilerin kart aidatı iadesi için kullanabileceği yöntemleri şu şekilde sıralamak mümkündür: 

  • Bankaya başvuru yapılarak itiraz dilekçesi yazılması 
  • Tüketici Hakem Heyetine hesap ekstresi ile birlikte başvuru yapılması 
  • E-devlet üzerinden iade başvurusu yapılması 

Bu yöntemler dahilinde kişiler ödedikleri kredi kartı aidatlarını geri alabilmektedir. Yukarıda sıralanmış olan yöntemlerden istenileni kişiler tarafından kullanılabilir. Bu yöntemlerden bir tanesi olan kredi kartı aidatı iade başvuru dilekçesi, bankaya başvuru yapılarak yazılmaktadır. Yazılması gereken dilekçe örneği ise aşağıdaki gibidir: 

….Bankası Müdürlüğüne 

….numaralı bankanıza ait kredi kartımdan 01.01.2021 tarihinde kesilen kredi kartı aidatı altındaki X TL tutarın kartımın hesabına iadesini arz ederim. 

Yukarıda örneği verilmiş olan dilekçe sayesinde kişiler, kredi kartı aidatı iade başvurusu yapabilmektedir. Dilekçede yer alan kısımlar, uygun şekillerde doldurulmalıdır. İade başvurusu için ilgili banka şubesine giden kişilerin yapması gereken işlemler için banka personelleri gereken desteği vermektedir. Gerekli adımların uygulanması halinde kişiler ödedikleri kart aidatlarını geri alabilmektedir.  

Kredi Kartı Aidat İade Başvurusu E-Devlet 

Kredi kartı aidatı başvurusu için birden fazla yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bir tanesi banka şubesine giderek dilekçe yazma şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra kişiler kredi kartı aidatı iade başvurusu e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilmektedir. Bilindiği üzere e-devlet üzerinden kişiler pek çok işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Bu işlemlerden bir tanesi de kredi kartı aidatı iade başvurusudur. E-devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde kart aidatı iade başvurusu gerçekleştirilebilmektedir. Peki e-devlet üzerinden başvuru yapmak için uygulanması gereken işlemler nelerdir? Kişiler e-devlet üzerinden nasıl başvuruda bulunabilmektedir? 

Kart aidatı iade başvurusu yapmak isteyen kişiler, ilk önce ilgili bankanın mail iletişim adresine kart aidatı iadesine dair bir dilekçe yazması ve yazdığı dilekçeyi göndermesi gerekmektedir. Daha sonra kişinin e-devlet hesabına giriş yapması ve burada işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. E-devlet üzerinde açılan sayfada “yeni başvuru” butonuna tıklanmalı ve bu şekilde başvuru işlemleri başlatılmalıdır. Kişi, karşısına çıkan pencerelerde yer alan kısımları onaylayıp bir diğer işlem basamağına geçiş yapmalıdır. Bu işlemler sonrasında açılan pencerede bankaların bir listesi çıkmaktadır. Kartın ait olduğu bankanın seçilmesi ve ardından ilgili kısımların doldurulması gerekmektedir. Bu işlemlerin sırası ile yapılması durumunda başvuru işlemi tamamlanmış olacaktır. Yaklaşık olarak 30 gün içerisinde başvuru yapan kişiye bir mail gelmektedir. Gelen mailin ilgili bankaya iletilmesi durumunda kesilen kart aidatı geri alınabilmektedir.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olan Kişi Yurtdışına Çıkabilir mi

Müfettiş Maaşları Ne Kadar? (Güncel)

Ziraat Bankası Dul ve Yetim Konut Kredisi Nasıl Alınır?