Girişimcilere Kredi Veren Bankalar

 Özellikle de pandemi döneminde birçok iş yerinin kapalı durumda olması ve ticaretin azalması girişimciliği de olumsuz yönde etkilemiştir. Girişimciler bir süre bu süreç geçinceye kadar kendilerini askıya almışlar ve bu durum da bankaların gözünden kaçmamıştır. Tüm bu yaşanan olumsuzlukların üzerinden gelmek isteyen girişimciler için yeni fırsatlar ortaya koyan birçok banka, avantajlı faiz oranları ve uygun vade seçenekleriyle girişimcilere kredi imkânları sunmaya başlamışlardır. Biz de bu içeriğimizde girişimcilere kredi veren bankalar  ve bu bankaların ne gibi şartlar istediği ile ilgili detaylı araştırmalar yaptık.

İçeriğimizde hangi bankaların girişimciler için yeni kapılar açtığını, bankaların 2021 yılı için güncel faiz oranlarını ve girişimcilik için ne gibi belgeler talep edildiğini bulabileceksiniz. Bütün bankaların şartları ve faiz oranları hatta vade imkânları birbirinden farklı olduğu için girişimci olarak seçiminizi en doğru şekilde yapmanız tamamen sizin inisiyatifinizdir.

Girişimcilere Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

2021 yılı itibariyle birçok banka girişimciler için kredi imkânları sunmaktadır. Bu bankalardan bazıları devlet, bazıları ise özel bankalardır. Şu anda girişimcilere kredi imkânı sunan bankalar arasında Halkbank, Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Garanti BBVA bulunmaktadır.

İçeriğimizin devamında özellikle de Halkbank’ın sunmuş olduğu girişimciler için farklı kredi seçeneklerinden bahsetmek istiyoruz. Çünkü Halkbank bu anlamda diğer bankalara da öncü olmuş durumdadır. Diğer bankaların girişimcilik için kredi şartlarını resmi web sitelerini ziyaret ederek öğrenmeniz de mümkündür.

Halkbank’ın Girişimciler İçin Kredi İmkânları Nelerdir?

Girişimciler açısından en çok tercih edilen banka Halkbank’tır. Bunun sebebi de her girişimci için bir altyapı sunabilmesi olarak açıklanabilir. Halkbank başta öğrenciler olmak üzere herhangi bir vasfı olmayan ancak aklında bir iş fikri olan insanlara, kendi işinin patronu olmak isteyen üniversite mezunlarına, ustalık belgesi olan girişimcilere, franchising ile iş kurmak isteyen girişimcilere, teknoloji sektörüne hâkim olan girişimcilere ve kadın girişimcilere kredi imkânı sunmaktadır.

Halkbank Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyen Üniversite Mezunlarına Kredi Şartları Nelerdir?

Halkbank’ın cesur girişimci adını vermiş olduğu bu kredi imkânından üniversite mezunu olan herkes yararlanabilir. Üniversite’nin 2 ya da 4 yıllık olması önemli değildir. Bu krediden yararlanabilmek için Halkbank’ın istediği en önemli şart ise 2 yıllık deneyimdir. Herhangi bir deneyiminiz olmadan bu krediyi alabilmeniz mümkün değildir. Ayrıca 45 yaşını da geçmemiş olmanız gerekir.

Örneğin eczacılar, diş hekimleri veya öğretmenler bu krediyi kullanarak kendi iş yerlerini açabilmektedirler. Bazı meslek gruplarından elbette deneyim istenmeyebilir. Bu durum sizinle banka arasındaki görüşmeye bağlıdır. Örneğin herhangi bir kişinin size kefil olması ya da sizin belirli bir mal varlığına sahip olmanız bankanın gözünde pozitif bir görüş oluşturacağından dolayı sizin kredi alma imkânınız daha yüksek olacaktır.

Bu krediden alabileceğiniz maksimum para ise 250.000 TL olarak belirlenmiştir. En fazla 5 yıl vadeli şekilde verilen bu krediden yararlanmak için Halkbank şubelerine giderek başvuru yapabilirsiniz.

Halkbank Öğrencilere Girişimcilik Kredisi Nedir?

Yukarıdaki kredi imkânında tecrübe şartından bahsetmiştik. Halkbank aynı zamanda üniversiteden yeni olmuş öğrencilere de herhangi bir tecrübe şartı istemeden girişimcilik kredi imkânı sunmaktadır. Tabii ki bu krediden yararlanmak için 35 yaşını aşmamış olmanız gerekir.

Örneğin hukuk fakültesini bitirmiş bir kişinin avukatlık bürosu açabilmesi için bu krediye başvuru yapması gerekir. Aynı şekilde bir öğretmen, eczacı, diş hekimi de tecrübe şartı aranmadığı için bu krediden yararlanabilir.

Bu krediden alabileceğiniz maksimum para ise 200.000 TL’dir ve 5 yıl vadeli şekilde ödeme yapılabilir. Ayrıca ilk yıl ertelemeli olarak da ödeme imkânı sunulmaktadır.

Halkbank Vasfı Olmayanlara Girişimcilik Kredisi Sunar Mı?

Halkbank aynı zamanda eğitim durumu düşük olanlara da girişimcilik adına kredi fırsatı sunmaktadır. Halk girişimci kampanyası adı verilen bu krediyi alabilmek için en az ilkokul mezunu olmak yeterlidir. Ayrıca 45 yaşını aşmamış olmak da diğer önemli şartlardan bir tanesidir.

Bu krediden alınabilecek maksimum para ise 150.000 TL olarak belirlenmiş olsa da girişimci şehit veya gazi yakını olması durumunda maksimum limit 200.000 TL’ye çıkar. Aynı diğer kredilerde olduğu gibi vade süresi de 5 yıl olarak belirlenmiştir.

Bu kredinin alınabilmesi için en önemli şart ise tecrübedir. Tecrübe sahibi olunan bir iş için Halkbank bu krediyi onaylar. Tecrübenizin olmadığı durumlarda kredi alma imkânınız yoktur. Örneğin uzun süre bir fabrikada çalıştıktan sonra kendi iş yerinizi kurmak istiyorsanız bu krediye başvurarak adım atabilirsiniz.

Halkbank Kadın Girişimcilere Kredi Sunar Mı?

Halkbank aynı zamanda kadınlara da girişimcilik alanında kredi imkânı sunmaktadır. Bu kredi KOSGEB’den farklı olarak sunulmuş bir kredidir. Örneğin kadın olarak bir iş yerinde çalışıyorsanız ve kendi işinizi kurmak istiyorsanız bu krediye başvurarak adım atabilirsiniz.

Bu krediden alınabilecek maksimum para ise 100.000 TL olarak belirlenmiştir. Burada önemli bir husus daha vardır. İş yerini büyütmek isteyen kadınlar 100.000 TL kredi alabilirken; işini henüz yeni kurmuş olan kadınlar ise maksimum 50.000 TL kredi alabilmektedir.

Bu kredinin maksimum vade süresi ise 36 ay olarak belirlenmiştir. Bu krediyle birlikte Halkbank size özel bir de hesap kartı verecektir. Bu kart ile yapacağınız işlemlerde herhangi bir EFT veya havale ücreti ödemeyecek ve alışverişlerinizde bu kartı kullanabileceksiniz.

Halkbank Sertifikası Olan Girişimcilere Kredi Sunar Mı?

Halkbank, istihdamı yükseltmeye yönelik geliştirmiş olduğu girişimcilik kredileri arasında sertifikası veya ustalık belgesi olanlara da özel imkânlar sunmaktadır. Çeşitli mesleki kuruluşlardan alınmış olan herhangi bir sertifika veya ustalık belgesi sahibi girişimcilerin en az ilkokul mezunu olması gerekmektedir.

Bu ustalık belgesiyle birlikte en az 3 yıllık bir tecrübe de istenmektedir. Örneğin herhangi bir kuaför yanında çalışmış ve bir süre sonra kendi kuaförünü açmak isteyen sertifikalı girişimciler bu krediye başvurarak adım atabilir.

Bu krediden alınabilecek maksimum para 175.000 TL olarak belirlenmiştir ve vade süresi ise maksimum 5 yıldır.

Girişimcilik Kredisine Başvururken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Öncelikle kafanızda yeni bir iş fikri varsa ve girişimcilik için sunulan bütün bu kredi imkânlardan yararlanmak istiyorsanız stratejinizi ve analizleriniz çok iyi yapmanız gerekmektedir. Bu daha sonra zararlı çıkmamanız adına çok önemlidir.

Bulunmuş olduğunuz sektörde ne gibi ihtiyaçların olduğunu iyice bilmek ve bu doğrultuda hareket etmeniz gerekir.

Kurulacak olan iş ne olursa olsun yenilikçi ve iş geliştirici fikirlere açık bir zihinle yönetilmesi gerekir. Bu sayede iş yerinin devamlılığı sağlanır ve yeni istihdam alanları açılır.

Tabii ki iş yerinin açılacak olduğu mevkii de çok önemlidir. Aynı sektörden birden fazla iş yerinin olduğu bir caddeye bir iş yeri daha açmak pek akıllıca bir durum olmayacaktır.

Herkesin yoğun rağbet ettiği iş kollarından da uzak durmak gerekmektedir. İnsanların ihtiyacı olan ancak bu kapsamda pek iş yerinin olmadığı bir sektörde ilerlemek çok daha sağlıklı bir adım olarak karşımıza çıkar.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olan Kişi Yurtdışına Çıkabilir mi

Müfettiş Maaşları Ne Kadar? (Güncel)

Ziraat Bankası Dul ve Yetim Konut Kredisi Nasıl Alınır?